FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

  ads
ECU Engine fault codes

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Subaru (RJES Products)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ranger
Wannabe
Wannabe


Joined: 23 Jun 2015
Posts: 3

PostPosted: Tue Jun 23, 2015 10:00 pm    Post subject: ECU Engine fault codes Reply with quote

Hello everyone , a newbie with a question hope you can help.

I have a T25 with a legacy conversion. Trying to decode the engine fault lights codes.
I have the links to the codes so that is all good.

My question is when I reset the codes , both by battery disconnect overnight , and by the method of green and black connectors connected and driving etc.

When I re run the fault codes post reset I get a continous flashing mangement engine light . Steady signal , no interupts. Black connectors connected etc.

What does this indicate , no current faults in the ECU ?
When I create a fault to check , example disconnect engine coolant sensor I get a code 21 - - . So it seems to generate codes.

Just need to understand if I need to be concerned ref the continous flashing engine light when black connectors attached.

cheers for any info anyone can offer.
Back to top
View user's profile Send private message
fahtal
Initiate Jedi
Initiate Jedi


Joined: 02 Feb 2015
Posts: 38

PostPosted: Wed Jun 24, 2015 8:55 am    Post subject: Reply with quote

not sure.

but if you disconnect the black ones and the green does the check engine light up when you turn the ignition key and turns off when the engine is started? if so there are no erros and stop worriying;) and enjoy your conversion;)
Back to top
View user's profile Send private message
ranger
Wannabe
Wannabe


Joined: 23 Jun 2015
Posts: 3

PostPosted: Wed Jun 24, 2015 9:09 am    Post subject: Reply with quote

fahtal wrote:
not sure.

but if you disconnect the black ones and the green does the check engine light up when you turn the ignition key and turns off when the engine is started? if so there are no erros and stop worriying;) and enjoy your conversion;)


Thanks when green and black connectors are disconnecteed and I turn the key there are no fault lights shown. Only shown when black connectors connected. I like the idea of no ecu faults but I think it unlikely as engine when warmed up stutters and runs worse than it did when running from cold.

Any thoughts ?
Back to top
View user's profile Send private message
fahtal
Initiate Jedi
Initiate Jedi


Joined: 02 Feb 2015
Posts: 38

PostPosted: Wed Jun 24, 2015 11:39 am    Post subject: Reply with quote

i`m not sure what that is but not every hickup has a check engine code..

but if cold it runs good and when warm not. maybe the engine doesn`t get enough fuel or to much air.
Back to top
View user's profile Send private message
ranger
Wannabe
Wannabe


Joined: 23 Jun 2015
Posts: 3

PostPosted: Wed Jun 24, 2015 11:48 am    Post subject: Reply with quote

fahtal wrote:
i`m not sure what that is but not every hickup has a check engine code..

but if cold it runs good and when warm not. maybe the engine doesn`t get enough fuel or to much air.


thanks thats what I am thinking. Plugs look very black when I take them out.
Any advice on next steps ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Subaru (RJES Products) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
NOT SO
SHABBY
INTERIORS
CLICK ME



ads

VanMonst

VWHERT



NOT SO
SHABBY
INTERIORS
CLICK ME



ads


ads

ads


CarBuilderSolutions





ads